Wszystko jest możliwe
- 152 Views
- Redaktor zfx.pl
- 15 lipca 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Gdy za oknem zima, a nawet wczesna wiosna, na targu często próżno szukać świeżych warzyw i owoców. Dietetycy alarmują, że współcześni ludzie właśnie ich jedzą zbyt mało. O ile jednak spora część społeczeństwa kupuje je w świeżej postaci i je przynajmniej w sezonie letnim, to jednak zimą zdecydowanie zbyt wiele osób odpuszcza sobie jedzenie właśnie warzyw i owoców. Nie zdają sobie bowiem sprawy, że świetną alternatywą są mrożonki. Postrzegane jako kiepski zamiennik, tak naprawdę pod względem ilości składników odżywczych wcale nie muszą ustępować swoim świeżym pierwowzorom. Co więcej, to właśnie one w ogóle umożliwiają ludziom jedzenie niemal wszystkim ulubionych warzyw i owoców przez cały rok. Także w trakcie miesięcy, kiedy na targach warzywnych wcale nie jest kolorowo. Dzięki nim na talerzu znajdzie się spora porcja witamin i składników, których organizm potrzebuje przez cały rok. A zimą szczególnie. Dlatego też nie należy skreślać mrożonek. Lepiej przyjrzeć się ich składowi, a także zapoznać się z wynikami naukowych analiz.

- 3 stycznia 2021
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
- 9 października 2020
Kim jest Sajad Gharibi ?
- 7 sierpnia 2020
Ćwiczenia na klatke
- 24 czerwca 2020
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
Kim jest Sajad Gharibi ?
Ćwiczenia na klatke
Dieta na masę dla 80 kg
Aminokwasy i beta-alanina
Wyciskanie żołnierskie
Kilka słów o szczawiu
Kilka słów o insulinoodporności