Owoce i warzywa które przeciwdziałają rakowi
Odżywiając się w dobrze możemy przeciwdziałać rakowi. Najlepiej produkty tłuste i słodkie, zastąpić owocami i warzywami w których są pomidory, kapusta, brokuły, szpinak , czosnek, rzodkiewka, a spośród owoców jagody ( Goji, Acai, czarne ), mango, truskawki, morele, cytrusy, jabłka, czerwone winogrona. Zwyczajna kapusta przyspiesza przemianę estrogenu przeciwdziałając w ten sposób rakowi sutków. Stymuluje odporność organizmu i produkcję przeciwciał. Inny przykład: jagody acai zawierają witaminy i składniki mineralne oraz przeciwutleniacze w dużej ilości, które hamują rozwój komórek raka. Cytrusy mają aż 58 a czosnek i cebula ponad 30 substancji przeciwrakowych. W pomidorze występuje pigment likopen mający rzekomo prawie dwa razy silniejsze działanie antyrakowe niż beta karoten. Zielone warzywa zawierają oprócz beta karotenu kwas foliowy i luteinę, uważaną za silniejszą w działaniu od tego barwnika. Jedzmy więc pełne barwników owoce i warzywa a będziemy zdrowi!