Zielono na talerzu!
- 335 Views
- Redaktor zfx.pl
- 14 marca 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Zioła i ich wartość lecznicza i odżywcza znane są od wieków – początkowo stosowano je jako najlepsza metoda leczenia chorób i tajemniczych schorzeń. Obecnie zioła obecne są przede wszystkim w naszych kuchniach. Warto mieć je w domu – często pomagają w walce z drobnymi dolegliwościami, poprawiają wygląd naszej skóry, ale też poprawiają smak potraw i dostarczają wielu witamin. Jakie rośliny warto hodować w domu? Czy są one trudne w uprawianiu? Zioła można wysadzać samodzielnie w nasion, lub też kupować gotowe sadzonki w kwiaciarniach czy sklepach zielarskich. Ich uprawa nie jest trudna, wystarczy odpowiednie stanowisko i regularne podlewanie. Takie zioła jak bazylia i oregano wykorzystywane są przede wszystkim jako dodatek do mięs czy też pysznych sałatek. Bazylia oraz jej silne olejki eteryczne pozwalają na tworzenie wyjątkowych kosmetyków. Rośliny jadalne pozwolą również zaskoczyć gości przy stole – mogą tworzyć wspaniałą, jadalną dekorację. Warto wybierać takie kwiaty jak np. bratki – wyglądają pięknie.

- 5 kwietnia 2022
Warzywa stosowane w diecie
- 14 marca 2022
Jakie sery?
- 15 lutego 2022
Kobiety kochają zumbę
- 4 stycznia 2022
Warzywa stosowane w diecie
Jakie sery?
Kobiety kochają zumbę
Łącząc przyjemne z pożytecznym – rowerowe szaleństwo
Koktajle – sposób na oswojenie warzyw i owoców
Odciski – czym są I jak je usuwać?
Higiena intymna a bezpieczeństwo płodu
Przeziębienie u dziecka