Sushi – moda czy też wartościowy posiłek?
- 134 Views
- Redaktor zfx.pl
- 16 kwietnia 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Sushi to danie, które przywędrowało do Polski z dalekiej Japonii i podbiło serca smakoszy. Minął boom na tego rodzaju jedzenie dlatego też jest ono obecnie tańsze, a co ważniejsze: wiele z nas może przygotować je samodzielnie w domu. W Japonii sztuka tworzenia sushi przekazywana jest ściśle określony sposób. Czy jest to potrawa zdrowa i wartościowa? Wśród podstawowych składników do sushi wymienia się specjalistyczny ryż, świeżą, surową rybę oraz suszone algi morskie. Są to składniki zdrowe, nieprzetworzone, pełne cennych składników odżywczych. Świeża ryba jest dla Japończyków kwintesencją zdrowia – posiada wiele minerałów oraz witamin, dostarcza kwasy tłuszczowe omega Ryż stanowi niezwykle sycący dodatek – już kilka kawałków tego specjału sprawia, iż czujemy się syci. Sushi może być przygotowywane w domu – wystarczy zaopatrzyć się w niezbędne produkty i zapoznać się z metodami gotowania ryżu. Sushi może stanowić doskonałą alternatywę dla klasycznego obiadu. Sushi może być też podstawą zbilansowanej diety.

- 24 lutego 2021
Proteiny w codziennej diecie
- 3 stycznia 2021
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
- 9 października 2020
Kim jest Sajad Gharibi ?
- 7 sierpnia 2020
Proteiny w codziennej diecie
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
Kim jest Sajad Gharibi ?
Ćwiczenia na klatke
Dieta na masę dla 80 kg
Aminokwasy i beta-alanina
Wyciskanie żołnierskie
Kilka słów o szczawiu