Rola ryb w diecie
- 424 Views
- Redaktor zfx.pl
- 6 maja 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Rola ryb w naszej diecie jest nieoceniona – są źródłem witamin, mikroelementów oraz kwasów tłuszczowych, które wspomagają odpowiednie funkcjonowanie naszego organizmu. Spożywanie ryb jest uzasadnione i licznie zachęca się do tego – posiadają one wiele naturalnego jodu – w przypadku ryb morskich – jest on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Pomimo dostępu do morza oraz wspaniałych ryb słodkowodnych w Polsce nadal spożycie ryb jest bardzo niewielkie. Zamiast świeżych ryb częściej kupujemy mrożone filety – są tańsze i łatwiej dostępne. To duży błąd – tego rodzaju produkty są mrożone, zawierają wiele wody, faktycznie ryby jest w nich bardzo niewiele. Spożywanie ryby powinno wejść nam jednak w nawyk – ten produkt jest nie tylko uważany za jeden z najbardziej wartościowych, ale również cenionych przez smakoszy. W Polsce posiadamy szeroki wybór różnorodnych ryb o wyjątkowych walorach smakowych. Ryby możemy spożywać smażone, grillowane, gotowane. Bez względu na sposób obróbki – zawsze są pyszne!

- 5 kwietnia 2022
Warzywa stosowane w diecie
- 14 marca 2022
Jakie sery?
- 15 lutego 2022
Kobiety kochają zumbę
- 4 stycznia 2022
Warzywa stosowane w diecie
Jakie sery?
Kobiety kochają zumbę
Łącząc przyjemne z pożytecznym – rowerowe szaleństwo
Koktajle – sposób na oswojenie warzyw i owoców
Odciski – czym są I jak je usuwać?
Higiena intymna a bezpieczeństwo płodu
Przeziębienie u dziecka