Jak tworzyć domowe słodycze?
- 179 Views
- Redaktor zfx.pl
- 13 kwietnia 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Czy jedynymi słodyczami są te, oferowane w sklepach spożywczych? Zdecydowanie nie! Oferowane tam produkty posiadają wiele niezdrowych składników: polepszaczy, barwników, sztucznych substancji, konserwantów. Jak ulec słodkiej przyjemności i jednocześnie nie tracić zdrowia? Rozwiązaniem może być samodzielnie przygotowywanie słodyczy na bazie produktów zdrowych i pożywnych, które posiadamy w domu. Wśród nich znajdziemy: mąkę orkiszową, miód, powidła i dżemy, orzechy, suszone owoce – żurawina, śliwki. Suszone owoce zasługują na szczególną uwagę – posiadają błonnik oraz sole mineralne, które wpływają pozytywnie na nasz organizm i metabolizm ciała. Wypieki tworzone w domu mają również zdecydowanie mniej kalorii niż klasyczne słodkości – wszystko za sprawą innych składników. Dla urozmaicenia wypieków domowych warto również wykorzystywać naturalne, świeże owoce. Ciasta, muffiny, babeczki, placki – wszystkie one z pewnością podbiją serca domowników oraz gości. Zamiast kremów warto wykorzystywać naturalne przetwory jak powidła.

- 24 lutego 2021
Proteiny w codziennej diecie
- 3 stycznia 2021
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
- 9 października 2020
Kim jest Sajad Gharibi ?
- 7 sierpnia 2020
Proteiny w codziennej diecie
Prawidłowe żywienie dziecka – drugie śniadanie
Kim jest Sajad Gharibi ?
Ćwiczenia na klatke
Dieta na masę dla 80 kg
Aminokwasy i beta-alanina
Wyciskanie żołnierskie
Kilka słów o szczawiu