Jak tworzyć domowe słodycze?
- 323 Views
- Redaktor zfx.pl
- 13 kwietnia 2019
- Baza porad o zdrowiu i treningach
Czy jedynymi słodyczami są te, oferowane w sklepach spożywczych? Zdecydowanie nie! Oferowane tam produkty posiadają wiele niezdrowych składników: polepszaczy, barwników, sztucznych substancji, konserwantów. Jak ulec słodkiej przyjemności i jednocześnie nie tracić zdrowia? Rozwiązaniem może być samodzielnie przygotowywanie słodyczy na bazie produktów zdrowych i pożywnych, które posiadamy w domu. Wśród nich znajdziemy: mąkę orkiszową, miód, powidła i dżemy, orzechy, suszone owoce – żurawina, śliwki. Suszone owoce zasługują na szczególną uwagę – posiadają błonnik oraz sole mineralne, które wpływają pozytywnie na nasz organizm i metabolizm ciała. Wypieki tworzone w domu mają również zdecydowanie mniej kalorii niż klasyczne słodkości – wszystko za sprawą innych składników. Dla urozmaicenia wypieków domowych warto również wykorzystywać naturalne, świeże owoce. Ciasta, muffiny, babeczki, placki – wszystkie one z pewnością podbiją serca domowników oraz gości. Zamiast kremów warto wykorzystywać naturalne przetwory jak powidła.

- 5 kwietnia 2022
Warzywa stosowane w diecie
- 14 marca 2022
Jakie sery?
- 15 lutego 2022
Kobiety kochają zumbę
- 4 stycznia 2022
Warzywa stosowane w diecie
Jakie sery?
Kobiety kochają zumbę
Łącząc przyjemne z pożytecznym – rowerowe szaleństwo
Koktajle – sposób na oswojenie warzyw i owoców
Odciski – czym są I jak je usuwać?
Higiena intymna a bezpieczeństwo płodu
Przeziębienie u dziecka